Friday, November 27, 2009

Discovery Museum of Tampere, ihan suomeksi

Museon valmistelu on kovassa vauhdissa. Laitteiden rakentelu vaatii yllättävän paljon aikaa, koska ensimmäistä prototyyppiä täytyy lähes aina muuttaa. Näin käy varsinkin isompien välineiden kanssa.

Toinen ongelma näiden kanssa on materiaalien hankkiminen. Rautakaupan hyllyjen välissä on tallattu polkua jo jonkin verran. Ja monen vierailun jälkeen on huomannut että jotain jäi tuomatta. Melkein olisi helpompaa jos muuttaisi rautakaupan viereen asumaan!

Olemme liikkeellä rajoitetulla budjetilla, joten isoihin kömmähdyksiin ei ole varaa. Yritämme valita suunnitelmista sellaiset näytteille laitettavat vekottimet jotka voi rakentaa yksinkertaisemmista osista. Ja avuksi rahoitukseen haemme sponsoreita.

Onneksi emme ole aivan yksin liikkeellä. Olemme saaneet rakenteluohjeita ja vinkkejä muilta museoilta. Paikallinen tuki on rakentanut isoja osia laitteista. Kiitokset tästä.

Varsin mielenkiintoista on kuitenkin näitä suunnitella ja rakennella. Toivottavasti nämä ovat yhtä viihdyttäviä museon vierailijoille kuin ne ovat rakentajille :)

No comments:

Post a Comment